Landelijke ontmoetings- en informatie dag Celebrate Recovery, 17 maart 2018

Gastheer: CR-team in Hoorn
Wanneer? Zaterdag 17 maart 2018 10.00 uur-16.15 uur
Voor wie? Medewerkers, bidders en ondersteuners van CR, coaches en deelnemers die bijna bij Stap 12 zijn. Belangstellenden die zich willen oriënteren op CR zijn ook welkom.

Plenaire onderdelen

Celebrate Recovery; méér dan een 12 stappen programma.
Het doel van CR is te herleiden naar de opdracht van Jezus aan elke kerk: Maak discipelen! Dat is wat er stapsgewijs plaatsvindt. Daarbij worden groeiblokkades geanalyseerd d.m.v. Bijbelse principes en wordt samen gewerkt aan het ontwikkelen van een gezond geestelijk leven. In dit plenaire gedeelte wordt het psychologische proces in kaart gebracht waar de CR-deelnemer doorheen gaat. Er worden ook een aantal groeibarrières benoemd.

Hoe bouw je een succesvol team?
De kracht van CR zit niet alleen in het programma, maar zeker ook in de manier waarop de individuele teamleden samen optrekken. Waarin ze elkaar ondersteunen en aanvullen. In deze sessie willen we samen nadenken over de kenmerken van een succesvol team en daarbij ook eerlijk (interactief) in de spiegel kijken. Hoe vinden we dat ons CR team functioneert? Wat gaat goed? Wat kan beter? En wat is onze rol daarin?

Sketch

Persoonlijk Verhaal

Aanbidding/muziek

Gezamenlijk gebed

 
Workshops

De kracht van gebed en de kracht van woorden (Elly vd Sar en Dineke vd Meer)
Gebed is de motor van Celebrate Recovery, daar is iedere betrokkene zich heel goed van bewust. Maar niet alleen ons gebed heeft een grote uitwerking, ook ons "normale" spreken heeft dat. De bijbel geeft veel informatie over de betekenis van onze woorden:
"Iemands woorden vullen zijn hart; met goede dingen als het goede woorden zijn, met kwade dingen als het kwade woorden zijn. Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie aan haar toegeeft, zal haar vrucht eten." (Spreuken 18: 20-21)
In deze workshop staan we stil hoe onze woorden ons gebed kunnen ondermijnen. We leren hoe we Gods woord kunnen uitbidden over personen en situaties. Tijdens deze workshop gaan we het geleerde ook direct in praktijk brengen.

Discipelschap in combinatie met missionair elan! (Daniel v.d. Ham)
Het is voor veel kerken een droom om mensen van 'buiten de deur' te bereiken. Maar in de praktijk is dat vaak een hele uitdaging. Wat zijn de meest voorkomende valkuilen en hoe kun je ze ontwijken? Welke rol kan Celebrate Recovery spelen in het bereiken van buitenstaanders? Deze workshop combineert een solide theologie van discipelschap met een missionair verlangen; een boeiende workshop met ervaring vanuit de wereldstad Rotterdam.

Wat is het geheim van CR? (Jan Baan)
Waarom zou je overwegen om CR te gaan faciliteren vanuit je kerkelijke gemeente? Waarom zijn er zulke geweldige getuigenissen? Wat heb je nodig om te kunnen starten... En welke 'bloopers' kun je maar beter vermijden? Een praktische workshop waarom CR effectief is en God het programma gebruikt tot zegen van de deelnemer en de gemeente!

Omgaan met verlangens. (Edwin Kok)
Waar komen verlangens eigenlijk vandaan, wat doen ze met ons, waar vullen/beantwoorden we ze mee? En nog belangrijker: waar zouden we ze mee moeten vullen/beantwoorden? Veroordeel jezelf niet om de verlangens die in je naar boven komen, die horen bij je oorsprong. Hoe kunnen we omgaan met onze 'verslaving' aan liefde, aandacht, zelfmedelijden of andere zaken?

Kosten deelname is inclusief consumpties en werkboekje. Lunch dient zelf meegebracht te worden.
eerste persoon € 25
twee personen -10%
drie personen -20%
vier personen -25% (is € 75)
vijf personen -35% (is dus € 81,25)
zes (en meer) personen -40% (is dus € 90,= voor zes personen)

Vanaf 2 personen opgegeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Groepen kunnen zich uiterlijk tot 10 maart 2018 opgeven.

Annulering niet mogelijk, maar iemand anders kan wel zonder kosten uw plaats innemen.

Vul onderstaande formulier in om u op te geven.

Klik hier om u op te geven