Deelnemen aan CR met online ondersteuning?

Met regelmaat informeren mensen op ons landelijke kantoor naar de dichtstbijzijnde locatie waar ze deel kunnen nemen aan CR bijeenkomsten. Helaas zijn er nog steeds te weinig kerken in ons land, die in staat zijn om dit pastorale discipelschapsprogramma te faciliteren. Dit heeft tot gevolg dat veel belangstellenden uiteindelijk niet (kunnen) deelnemen vanwege praktische redenen, zoals de reistijd en de reiskosten die het gevolg zijn van wekelijkse CR deelname.
We geloven echter dat CR voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn. En daarom hebben we overwogen en uiteindelijk besloten om van start te gaan met deelname waarin het aantal fysieke bijeenkomsten is beperkt tot 3 (of 4) zaterdagen per jaar. Ondersteund met wekelijkse online. We willen met nadruk stellen dat deelnemen aan een online CR-groep niet hetzelfde is als deelnemen aan een CR groep, die fysiek bij elkaar komt. Er zijn veel elementen in het programma, die we online niet goed kunnen realiseren vanwege het het feit dat een virtuele ruimte nu eenmaal anders is dan bijeenkomen in een zaal. We gaan een geloofsavontuur in, waarvan we hopen en bidden dat God dit nieuwe initiatief zal gaan gebruiken om uiteindelijk ook herstel en zegen te gaan geven aan de deelnemers.
Heb je de mogelijkheid om bij jou in de buurt ergens fysiek aan te haken bij een CR groep, doet dat dan! Is de afstand echt een probleem, dan bieden we je dus nu de mogelijkheid om te gaan participeren met ondersteuning van wekelijkse online bijeenkomsten. Deelnemers aan deze groepen zullen wekelijks op vaste tijden contact met elkaar hebben, net zoals de andere CR groepen.

Wat mag je verwachten bij deelname met online ondersteuning?
Plm. 40 online ontmoetingen op jaarbasis (officiële vakanties houden we vrij)
Groepen tot max. 10 deelnemers
Bijeenkomsten van 75-90 minuten
Drie fysieke ontmoetingsdagen per jaar (november, februari en juni) incl. catering en maaltijd. ( De eerstvolgende dag is DV. 21 nov. 2020, max. 24 deelnemers)
We hanteren voor de online groepsbijeenkomst dezelfde richtlijnen als voor het deelnemen in een fysieke CR-groep (o.a. vertrouwelijkheid en geheimhouding)

Voorwaarden voor deelname
Je kunt in een ruimte gaan zitten waarin je je af kunt zonderen van eventuele andere bewoners van je huis.
De eerste ontmoetingsdag met elkaar en de moderator is verplicht, alvorens te kunnen deelnemen. Deelname aan de volgende ontmoetingsdagen wordt gestimuleerd, maar is niet verplicht. Je kunt dus niet aanhaken zonder eerst deel te nemen aan een ontmoetingsdag.
Je koopt zelf het Snelstarter pakket met alle materialen die nodig zijn voor deelname. Je bestudeert in grote lijnen de inhoud voorafgaand aan de eerste fysieke ontmoetingsdag.

Kosten voor deelname
CR is geen beweging met winst doelstellingen, maar uiteraard maken we wel kosten. We vragen de deelnemer een bijdrage in die kosten.
de aanschaf van het Snel-Starterpakket voorafgaand aan de eerste fysieke ontmoetingsdag
( Deelnemersgidsen 2, 3 en 4 zijn inbegrepen in de hieronder genoemde kosten voor deelname)
( kosten van ontmoetingsdagen zijn inbegrepen incl. catering en lunch)
€ 90,= per half jaar , vooraf te voldoen …. óf € 16,50 per maand vooraf te voldoen.

Vrijblijvende oriëntatie?
Bestel het Snelstarter-pakket via de website van CelebrateRecovery. Beslis daarna of je deel wil nemen aan de eerstvolgende fysieke ontmoetingsdag.
Zo ja, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt bericht wanneer de eerstvolgende ontmoetingsdag is gepland.

Samengevat:
1. je besluit of je het Snelstarter pakket wil bestellen.
    Nee? Geen deelname
    ja? Je ontvangt de bestelde materialen

2. Je besluit of je naar de eerstvolgende ontmoetingsbijeenkomst wilt gaan.
    Nee? Geen deelname
    Ja? Je meldt je vrijblijvend en zonder kosten aan als deelnemer voor de bijeenkomst op 21 november en ontvangt na aanmelding zsm info over tijdstip en locatie van deze dag. (meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

3. Je besluit na deze bijeenkomst van 21 november of je daadwerkelijk wil gaan deelnemen aan CR met online ondersteuning.
    Nee? Geen deelname
    Ja? We bespreken met elkaar praktische zaken (tijden/afspreken van regels/betaling etc. )