Kom je voor het eerst?

Kom je voor het eerst naar een Celebrate Recovery bijeenkomst? Van harte welkom! De koffie staat altijd klaar en we leggen bij wijze van spreken de rode loper uit voor iedereen die voor de eerste keer komt. Er zijn dus ook regelmatig bezoekers, gasten, en anderen die willen aftasten in hoeverre het programma iets voor hen zou kunnen betekenen. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat iedereen zich zo snel mogelijk thuis voelt. Want Celebrate Recovery is immers:

- een veilige plaats om dingen met elkaar te delen

- een plaats om te schuilen

- een plaats waar je erbij hoort

- een plaats om voor anderen te zorgen en zelf te ervaren dat er voor je gezorgd wordt

- een plaats met respect voor iedereen

- een plaats waar vertrouwelijkheid het uitgangspunt is

- een plaats om te leren

- een plaats om te groeien en weer sterk te worden

- een plaats om je masker af te doen

- een plaats voor gezonde uitdagingen en risico's

- een mogelijk keerpunt in je leven 

Het eerste gedeelte van de avond blijven we met elkaar  in dezelfde ruimte. Na het welkomstwoord en het voorlezen van de 8 principes of 12 stappen willen we ons richten op God. Dat doen we meestal met ondersteuning van enkele Opwekkingsliederen.

Daarna volgt er óf een persoonlijk verhaal, óf een studie over een bepaald thema.
Het persoonlijk verhaal wordt soms live door iemand vertelt, en anders kijken wenaar een dvd waarop iemand zijn/haar persoonlijk verhaal deelt.

Om ongeveer 20.30 uur gaan de deelnemers naar hun eigen open deelgroep
En nodigen we jou vervolgens uit om deel te gaan nemen aan de nieuwkomersgroep.
Daarin leggen we uit wat het programma inhoud, hoe het organisatorisch werkt, hoe je kunt werken aan je herstel en wat het betekent als je een volgende keer zou besluiten om terug te komen en ook aan wil haken in de 'Open Deelgroep'.
Besluit je deel te gaan nemen aan de 'Open Deelgroep' dan verwachten we ook dat je in principe wekelijks aanwezig bent!!

Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen over allerlei aspecten van Celebrate Recovery.

Mocht je besluiten om terug te komen, maar (nog) niet deel te willen nemen aan de gespreksgroep, weet dan dat iedereen altijd welkom is om het eerste deel van de avond bij te wonen.

Heb je toch nog vragen die je graag beantwoord zou willen zien voordat je binnen komt lopen?
Schrijf dan even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.